Magyarország újabb termékeket exportálna Kínába

Ország

Magyarország bővítené a Kínába irányuló agrárexport termékeinek körét, ennek részeként Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter és a Kínai Minőségellenőrzési és Karantén Hivatal (AQSIQ) vezetője, Cse Su-ping miniszter aláírta a magyar kukorica kivitelét lehetővé tevő dokumentumot, amely megalapozza a jó minőségű kukorica Kínába szállítását – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.

A kínai partner átnyújtotta a cseresznye-export engedélyezéséhez szükséges kérdéssort is, és ígéretet tett a madárinfluenzával kapcsolatos értékelési folyamat felgyorsítására.
A közlemény szerint Fazekas Sándor a Kínai Minőségellenőrzési és Karantén Hivatal vezetőjével folytatott találkozóján kiemelte: Magyarország az elmúlt öt évben megtízszerezte mezőgazdasági kivitelét Kínába és a kormány arra törekszik, hogy újabb termékek számára szerezze meg a piacra jutás lehetőségét.

Az agrártárca vezetője jelezte partnerének, hogy Magyarország az e-kereskedelem és logisztika, valamint a beszerzési-értékesítési láncok területén is kész együttműködni Kínával. Cse Su-ping pedig arról számolt be, hogy a magyar termékekkel jó tapasztalataik vannak, lehetőséget látnak az importált árukör bővítésére.