Decembertől olcsóbb lesz az e-vonatjegy

Ország

A MÁV-START egyes járataira szóló e-vonatjegyei árát a jobb kihasználtság érdekében jelentősen csökkentik a közeljövőben. 

A MÁV 2013 óta kínálja három százalékkal olcsóbban az otthon nyomtatott vonatjegyeket. Ma már a MÁV-START minden ötödik utasa önkiszolgáló rendszerben vásárolja meg menetjegyét. A korszerű értékesítési csatornák népszerűsítése érdekében a vasúti szolgáltatók újabb, még nagyobb mértékű kedvezményeket vezethetnek be 2017. december 10-től.

 

Az utasok a menetrendváltástól öt százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg vagy vehetik át jegyeiket jegykiadó automatából. A díjcsökkenés nemcsak az alaptarifában, hanem az egyéb kedvezményekre, felárakra is érvényesíthető.

A kinyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyek a jelenlegi három helyett tíz százalékkal lesznek olcsóbbak. Az elővétel lehetőségét a vasúttársaságok már december 8-tól megnyitják.

Például egy Miskolcról a fővárosba tartó utas a teljes árú díjhoz képest menetjegyét automatából vásárolva akár több mint 190 forinttal, mobiltelefonján bemutatva mintegy 400 forinttal, csúcsidőn kívüli járatra elektronikus jeggyel felszállva akár 800 forinttal is kevesebbet fizethet egy Intercity vonaton. A kedvezmények kizárólag jegyekre szólnak, bérletvásárlásra nem vehetőek igénybe, de a GYSEV szolgáltatásaira is érvényesek.