Még kedden is dolgoztak a viharkárok felszámolásán

Ország

Még kedden is több helyen dolgoztak a vasárnap az országon átvonult vihar okozta károk felszámolásán a katasztrófavédelem és az áramszolgáltatók szakemberei – számolt be az M1 aktuális csatorna esti Híradójában.

Varjassy László, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az M1 Híradójában elmondta: még kedden is érkeztek a viharral összefüggő bejelentések. Azt mondta: reményeik szerint este mindenhol sikerül megoldani a problémákat.

Hozzátették: a katasztrófavédelem mellett az áramszolgáltatók is folyamatosan dolgoznak a vihar okozta károk elhárításán. Az orkán erejű szél sok helyen megrongálta a villany- és telefonvezetékeket. Több településen aggregátorokkal termelik az áramot, hogy a lakók tudjanak világítani és fűteni – hangzott el a hírműsorban.

A rendőrség adataira hivatkozva azt közölték: a szélvihar miatt jelenleg is több megyében akadozik az áramellátás. A rendőrség összesítése szerint kedden Csongrád megyében 13, Veszprém és Pest megyében két-két településen kellett vagy kell számítani áramkimaradásra.
A Híradó beszámolója szerint egyes településeken több napig is eltarthat a károk felszámolása és a helyreállítás. A Démász internetes oldalán közölte: megerősített szerelőcsapatok dolgoznak az üzemzavarok elhárításán. Ez szerintük több napig is elhúzódhat – írta az áramszolgáltató.