Ezt a halkonzervet dobja a kukába!

Ország

Éles tárgyat talált a cseh hatóság egy marokkói előállítású, „makrélafilé napraforgóolajban” elnevezésű termékben – figyelmeztet a Nébih.

A 0,5 centiméternél kisebb szilánkokat tartalmazó halkonzerv egy piaci ellenőrzés során akadt fenn a rostán. A termékből Magyarországra és Szlovákiába is szállítottak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről.

Az éles szilánkot tartalmazó, marokkói származású makrélafilé konzerv szállítmányai 2017. június 29-e és október 4-e között érkeztek Magyarországra. Az idegen anyag összetételéről és eredetéről a NÉBIH nem rendelkezik pontos információkkal.

A kifogásolt termék adatai:

A termék neve: Makrélafilé napraforgóolajban

A termék márkája: COOP Premium

Jellemzője: Könnyen nyitható tető Húzógyűrűs konzervdoboz papírdobozban

Nettó tömeg: 125g

Töltő tömeg: 90 g

Vonalkód: 8 595139 774318

Tételszám: LJB 97 G

Minőségmegőrzési idő: 31.01.2020.

Származási ország: Marokkó

RASFF referenciaszám: 2017.1731

A makrélakonzervet forgalmazó cseh nagykereskedő kezdeményezte a termék forgalomból történő kivonását és értesítette kereskedelmi partnereit a szükséges intézkedések megtételéről. Az intézkedések végrehajtását a magyar hatóság is felügyeli.

A NÉBIH felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt a fenti azonosítókkal ellátott élelmiszerből – az esetleges belső sérülések elkerülése érdekében –, ne fogyassza azt el!