Segédmotorokat és laptopokat kaptak a polgárőrök

Ország

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 37 segédmotor-kerékpárt, a Magyar Telekom Nyrt. pedig 27 laptopot adományozott az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) egyesületeinek.

A csütörtöki budapesti átadó ünnepségen Papp Károly altábornagy, országos rendőr-főkapitány azt hangsúlyozta: az elmúlt évtizedekben a hazai közrend alakításának megkerülhetetlen tényezőjévé vált a polgárőrség, és a rendőrök mindig számíthatnak rájuk.
Hangsúlyozta, a polgárőrség a rendőrséggel olyan fontos területeken is együttműködik, mint a közlekedésbiztonság és a közlekedési morál alakítása, de az illegális migráció megállításában és az ezen dolgozó, a déli határra vezényelt rendőrök pótlásában is szerepet kaptak.

Túrós András, az OPSZ elnöke azt emelte ki: az általa vezetett szervezet a magyarországi bűnmegelőzés és bűnüldözés fontos pillérévé vált, amely az utóbbi három évben 130 kismotort, közel ezer kerékpárt kapott az ORFK-tól feladatai ellátásához, a lovas járőrszolgálat működéséhez pedig mintegy 30 millió forint támogatást kaptak.