Bábműhelybe vár mindenkit a Vojtina Bábszínház

Bábműhelybe vár mindenkit a Vojtina Bábszínház

Kultúra

Milyen a 21. század bábjátéka? Készülhet-e bábelőadás egy intelligens rizsfőzővel, vagy elegendők a letisztult, fehér gyakorlóbábok? Bábműhelybe vár minden érdeklődőt április 13-án, szombaton 10 órától a Nemzeti Művelődési Intézet és a Vojtina Bábszínház.

A bábszínház Kálvin téri játszóhelyén tartandó szakmai napon 10 órától Gimesi Dóra író, dramaturg, a Budapest Bábszínház munkatársa beszél majd arról, hogyan készül el egy irodalmi műből a bábos előadás, 11.30-tól az improvizációs technikákról tart előadást Végvári Viktória színházpedagógus, bábtörténész, míg Láposi Terka színház-és művészetpedagógus, a Vojtina Bábszínház Játszószínházának művészeti vezetője 13.15-től a bábos megjelenéseket segítő digitális technikák rejtelmeibe avatja be a résztvevőket.

Az előadók elméleti és gyakorlati képzésre, kötetlen beszélgetésre hívnak, várnak mindenkit, akit érdekel a 21. század bábjátéka. A tréning közös gondolkodásra és tevékenységre invitál, illetve betekintést nyújt a kortárs bábművészet világába. A szakmai nap a Nemzeti Művelődési Intézet amatőr bábjátszást fejlesztő képzése keretén belül valósul meg, így a programhoz csatlakozott bábcsoportvezetőknek lehetőséget teremt arra is, hogy a május végi Bábfórumra készített bábelőadásaikról a szakemberekkel eszmecserét folytassanak.

A szakmai napon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a szervezes@vojtinababszinahaz.hu email címen és a +36 52 418 160-as telefonszámon lehet.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina