Pottyondy Edina

Pottyondy Edina Ókovács Szilveszternek: “Vágd ketté a kormányfő évértékelőjét is!”

Kultúra

“Nekem amúgy a halálom ez a mindenhol zabálás” – írja közösségi oldalán Pottyondy Edina, reagálva az Operaház büfébotrányára. Azt írja, a moziban is kiakasztja a popcorn-evés, a Dumaszínházban pedig kifejezetten azért nem ment át a klubhelyszínről a színházba, mert ott az előadás alatt folyamatosan eszik a közönség.

“Ahelyett, hogy a magaskultúra fellegváraiban irtanák ezt a konzumidióta zabálós hisztériát, az Operaházat vezető gyökér képes kettévágni a Carmina Buranát, hogy növelje a büfé bevételét. Már várom Orbán évértékelőjének félbevágását, hogy kolbászos katonákat szolgáljanak fel két nemzethalál-riogatás között, esetleg a focimeccsek is állhatnának 4/4-ből”

– írja Pottyondy. Hozzáteszi, 16 évesen is kibírta, hogy nem ehetett és nem ihatott az iskolai énekórán.

Mi ez a büfébotrány?

Vasárnap jelentette be Bogányi Tibor rendező-karmester, hogy szünetet iktattak be az Operában a Carmina Burana egyébként egyfelvonásos darabjában, hogy több legyen a büfé bevétele. Erről Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója döntött.

Bogányi emiatt vissza is lépett az előadás dirigálásától, míg Miklósa Erika, az előadás egyik szólistája azt nyilatkozta, “az nem szakmai indok, hogy a büfé bevételét növelni kell a szünetben. Nem a büfének van Operaháza”.