Bábkészítés a Vojtinában

Bábkészítő előadásokra várják a gyerekeket a Vojtinában

Kultúra

Ki válhat hőssé? Mi lenne, ha te lennél Vitéz László? Vagy lenne egy Vitéz László bábod, akivel elcsupikálhatod az Ördögöt?

Minden kérdésre válaszol a Vojtina Bábszínház Vitéz László és az ördög című bábkészítő foglalkozása, amelyre február 20-ától várják a gyerekeket az alkotók.

Bábot készíteni, majd azzal játszani az egyik legizgalmasabb bábszínházi foglalatosság. Ha emellett még azt is kiderül, hogyan álmodta meg, tervezte, varrta és keltette életre világhírűvé vált bábjait minden idők egyik legnagyobb vásári bábművésze, Kemény Henrik, az valóban izgalmas utazás a bábjáték univerzumában.

Hogy hogyan élhetik át a gyerekek azt az örömöt, amit a saját magunk által alkotott bábuval való játék jelent? A válasz egyszerű: el kell látogatniuk a Vitéz László és az ördög című foglalkozásra, amely három lépésből áll: a Világközép című kiállításon szembe néznek Vitéz Lászlóval, megkeresik az összes ördögöt, majd mindenki elkészíti a saját Vitézét és ördögét, harmadik lépésben pedig életre keltik a bábjaikat.

A Vojtina Bábszínház Kossuth utcán látható Világközép kiállítása Kemény Henrik, Kossuth-díjas Vitéz László játékos bábos hagyatékát mutatja be.

A foglalkozást Magi Krisztina vezeti.

Munkatársai: Csarkó Evelin, Surányi Gergő, Nádasiné Szegedi Éva.

Helyszín: a Vojtina Bábszínház Kossuth utcai játszóhelye (Kossuth utca 1.)