Vojtina Csizmafényesítő Malombonyodalom

Vasárnap érkezik a Mikulás a Vojtina Csizmafényesítő hetére

Kultúra

A Mikulás és a kísérői, a krampuszok is megérkeznek a Vojtina Bábszínház Kossuth utcai játszóhelyére a december 3-án, vasárnap kezdődő Csizmafényesítő hétre. A bábszínház művészei és munkatársai izgatottan várják, elég színesnek, viccesnek találják-e a majd a 10 órakor kezdődő Malombonyodalom című Vitéz László-játékukat, amelyben a gyerekek piros sapkás, palacsintasütővel rendezkedő kedvence nem kisebb hőstettre vállalkozik, mint hogy megszabadítsa Molinári bácsi elátkozott malmát az ördögtől és a szellemtől.

Vojtina Csizmafényesítő Malombonyodalom

A krampuszok szeretnék kipróbálni a bábokat, sőt, ha lehetőségük adódna, átvenni az irányítást, de Baditz Dávid bábművész, a mese szereplőinek életre keltője gondosan ügyel majd arra, hogy a Kemény Henrik nevéhez köthető előadás minőségén ezúttal se essen csorba. A krampuszok már az előadás kezdési időpontjára, vagyis vasárnap 10 órára megérkeznek a Kossuth utca 1. szám alá, ahol a Mikulással egészen december 8-áig maradnak, hogy sok-sok gyerekkel találkozzanak.

Vojtina Csizmafényesítő Malombonyodalom

Ahogy tőlük már megszokhattuk, ajándékaikat a legkisebbek, a Babusgató résztvevőinek aprócska cipőiben is elrejtik a Kálvin téri játszószínházban. A mondókázásra, élő zenével kísért közös éneklésre szintén vasárnap, december 3-án várják a három hónap és három év közötti gyerekeket. A kezdési időpont 10 óra. Erre a foglalkozásra csak az előre bejelentett baba-szülő párokat tudnak fogadni. Jelentkezni a 06 52 418-160-as telefonszámon lehet. A foglalkozás hossza: 60 perc. Csizmafényesítő hét december 3. és 8. között a Vojtina Bábszínház Kossuth utcai és Kálvin téri játszóhelyein. A bábszínház munkatársai, a Mikulás és a krampuszok szeretettel várják a gyerekeket és családtagjaikat.