Magyar zeneszerző a Grammy előszobájában

Kultúra

A Los Angelesben élő magyar-amerikai zeneszerző, Czomba Imre két lemezével is a Grammy® előszobájában versenyez. Az elő-jelöléseket két teljesen különböző stílusban kapta meg. 


A zeneszerző az Év Legjobb Dala illetve a Legjobb Hangszerelés, Hangszer és Ének kategóriában is jelölt. Ez utóbbiban a Truth Unfolds (Pull n Way, Imre Czomba, and Andy Prinz) projektben való munkájáért érdemelte ki a jelölést.

Czomba Imre begyűjtött még egy nominációt a Legjobb Kortárs Instrumentális Album kategóriában, melynek az az érdekessége, hogy az album Czomba Imre saját, projektje, egy személyes, évfordulós visszaemlékezés Fifty Years címmel, melyet a miskolci Károly Tamás vezette Mill Scoring közreműködésével vettek fel.

Czomba Imre a svájci Pull n Way népszerű pop zenekarral az interneten találkozott, akit Imre zsűrizett egy rangos zenei versenyen. “Andy Prinz, neves svájci producerrel nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot. Elkezdtünk dolgozni minden kötöttség nélkül zenei ötleteken, amelyekben kereszteztünk zenei stílusokat. Ebből született ez a dal (Truth Unfolds). Nagyon büszke vagyok erre a dalra. Oda-vissza küldözgettünk zenei ötleteket, ami nem ritka így 2023-ban, hiszen az Internet segítségével nincsenek ma már nincsenek határok. Soha sem találkoztunk személyesen, de már van egy dalunk ami verseng a Grammy jelölésért… Hatalmas megtiszteltetés ez és számomra azt is bizonyítja, hogy a közös művészi alkotói munka a mai világban a határokon átívelő folyamat” – fogalmazott lapunknak a zeneszerző. Majd hozzátette: “A dallal és a saját lemezemmel kapcsolatosan rentgeteg méltatást kaptunk, többek között Walter Afanasieff-tól, akivel egyébként Imre dolgozik számos produkcióban, mint hangszerelő és karmester. Óriási megtiszteltetés, hogy az egyik gyerekkori példaképemmel dolgozhatok együtt. Walter egy multi Grammy díjas zeneszerző és producer, aki szinte az összes 90-es, 2000-es évek híres balladáinak az atyja (Celin Dion, Mariah Carrey, Whitney Houston stb.) Egyébként Bécsben egy monstre nagyzenekari felvétellel fejeztünk be egy szuperprodukciót pár hete, rentgeteg világsztár közreműködésével. Alig várom, hogy beszámolhassak a megjelenésről.”

Jubileumi albummal jelentkezett a Hollywood-i magyar-amerikai zeneszerző

– Vida Virág –