"Könyv barátai" közösségi piknik Debrecen

Közösségi piknikre hívják a debrecenieket, közben a Szabó Magda sétányt is felavatják

Kultúra

Közösségi piknikre invitálja az olvasás szerelmeseit a „Könyv barátai” hálózat szombat délutánra a Nagyerdei parkba, amely egyben a tavaly elmaradt Szabó Magda sétány avatója is.

Open readinggel, handpen muzsikával és meglepetésekkel várnak minden kedves érdeklődőt, a legkisebbek számára valódi meseszigetet varázsol a Debreceni Pagony csapata. A gyermekmegőrző pokrócon meseolvasás és kézműves kalandok várják a lurkókat. Az igazi piknik hangulatért a Piknik varázs felel, akik különleges szolgáltatásukkal színesítik a minőségi együtt töltött időt, ezáltal hozzájárulva a teljes kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez.

A pikniket követően a Természettár jóvoltából, Dr. Kozák Lajos ökológus vezetésével parkerdei ismeretterjesztő sétára lesz lehetősége az eseményen résztvevőknek, ahol szó lesz a Nagyerdő történetéről, a természetről az irodalomban, valamint a fák és a papír viszonyáról is.

„Könyv barátai” hálózat 2022. májusában indult útjára, a hálózatba pedig mindazok jelentkezését várják, akik hétköznapi tevékenységük mellett bármilyen módon éltetik és támogatják a könyv, az irodalom kultúráját és emellett fontos számukra, hogy az olvasás öröme minél több debreceni polgár közös élménye legyen.

Hozz egy plédet, hozd a kedvenc könyvedet és töltsünk el egy délutánt együtt mi, a könyvek debreceni barátai!

közösségi pikniket a Nagyerdei parkban, a Szabó Magda sétány és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad közötti területen rendezik meg 2022. május 22-én, 15 órától.