EU-s finanszírozással érkezett Hajdúböszörménybe a hortobágyi pásztoréletet bemutató kiállítás

Kultúra

Hajdúböszörménybe érkezett a megyei önkormányzat vándorkiállítása – számolt be a megyei önkormányzat. Az interaktív tárlat témája a hortobágyi pásztorélet és a csillagoségbolt parkok bemutatása.

Az október 11-i kiállítás megnyitón Kiss Attila polgármester úgy fogalmazott, ezzel a lehetőséggel egy izgalmas és érdekes világba nyerhetünk betekintést.

Tasi Sándor, a megyei önkormányzat alelnöke pedig örömét fejezte ki, hogy a tárlat a hajdúk fővárosában is megtekinthető. Hozzátette továbbá, hogy a páratlan gyűjtemény a közeljövőben több helyszínre is érkezik majd, hogy minél szélesebb körben megismertesse az ősi gyökerekkel rendelkező pásztorkultúra szépségét, valamint felhívja a figyelmet a fényszennyezés visszaszorításának fontosságára. 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja keretében támogatást nyert „A hajdú hagyományok nyomában” nevű projektjének megvalósításához. Ennek egyik eleme ez a vándorkiállítás is, mely a Hajdúsági Galériában október 18-ig nézhető meg.