Szabó Magda

Termet neveznek el Szabó Magdáról a Csokonai Irodalmi Laborban

Kultúra

A debreceni írónő emlékére Szabó Magda nevét veszi fel a Csokonai Irodalmi Labor Pódiumterme a MagdaFeszt zárónapján. A teremavatón Puskás István alpolgármester mond köszöntőt október 5-én 18 órától.

Ezt követően a Szabó Magda filmen és színpadon című beszélgetésen Mészáros Ibolya, a Csokonai Színház művésze látja vendégül Adorján Beátát, Az ajtó dramaturgját, Dombrovszky Linda rendezőt, forgatókönyvírót, aki Szabó Magda Pilátusát adaptálta filmre, illetve Ráckevei Anna színművészt, aki a Für Elise rendezésére készül.

17 órától online beszélgetésben mutatják be a nemrég elkészült Szabó Magda naptárkönyvet, a PlanAll szériák legegyedibb darabját. A határidő-és olvasónaplóról Porkoláb Gyöngyi társadalmi-kulturális mediátor, a PlanAll évtervező szerkesztője Kubik Anna, Majzik Edit, Ráckevei Anna és Varga Klári színművészekkel beszélget.

A MagdaFeszten hétfőn és kedden is megtekinthető Németh Hajnal Szimultán város című filminstallációja Csokonai Irodalmi Labor Klubtermében.

Puskás István kultúráért felelős alpolgármester október 5-én 10 órakor – tisztelegve a debreceni író életműve előtt – megkoszorúzza a Dóczy Gimnázium falán elhelyezett emléktáblát, valamint ugyanaznap 12 órakor a XIX. Matula Napok rendezvénysorozatának keretében a város nevében koszorút helyez el a debreceni Köztemetőben Szabó Magda szüleinek sírhelyén, ahol az író hamvai is nyugszanak.

A MagdaFeszt programjairól részletesen itt tájékozódhatnak.