Fotográfiai virtuális tárlat nyílt Debrecenben

Kultúra

A Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galéria programjának meghatározó eleme a debreceni kortárs képző-, ipar- és fotóművészek rendszeres bemutatkozási lehetőségének biztosítása, egyéni és csoportos tárlatok keretében. Ebben az évben szinte csak debreceni alkotók műveiből rendeztünk volna, ill. rendeznénk kiállításokat, így áprilisban az 50. életévét idén betöltő Gál András fotóművész számára is, ám az élet felülírta elképzeléseinket.

Kárpótlásképpen Gál András elkészített az alkotásaiból egy kitűnő virtuális tárlatot tárlatvezetéssel és egy remek videót is, az analóg fotózás műhelytitkairól. Az alábbi linken keresztül mindkettőt megtekinthetik mától és Gál András honlapja – www.galandris.com –  további lényeges információkkal szolgál a művészről és művészetéről.

Fogadják szeretettel, s a későbbiekben – reményeink szerint – valóságos tárlaton is találkozhatunk a Belvárosi Galériában Gál András sokszor “kézműves” módon készült, fekete-fehér, analóg fényképeivel.

http://www.galandris.com/2020/04/07/life-time-face-2020-elet-ido-arc-virtualis/

Gál András fotóművész 1970-ben született Egerben, 20 éve él Debrecenben. Tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte, tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesület – Fotóművészeti tagozatának, az InstArt Csoportnak és a Debreceni Új Fotóműhelynek.

Képeit díjazták különböző hazai és nemzetközi szalonokon, tárlatokon. 2018-ban megkapta az Esztergomi Fotográfiai Biennálén a Magyar Fotóművészek Szövetségének díját, de a Debreceni Tavaszi Tárlaton is több alkalommal díjazták alkotásait. Az utóbbi tíz évben 7 önálló kiállítással jelentkezett. Képeit szinte csak analóg kamerával készíti és lehetőség szerint maga laborálja. Ennek megfelelően az alkotások a szürkeskála teljes spektrumát kihasználva, fekete-fehérben mutatják meg a világot, a világát. Saját bevallása szerint, gyakorlatilag állandóan fényképez, amikor nincs nála kamera akkor is, fejben.

Szigorúan felosztva két nagy csoportba sorolhatók a képei, az emberek és a természet.

Jelen kiállítás anyaga három tematika köré csoportosul, ahogy a címében is olvashatjuk, az Élet az Idő és az Arcok c. sorozatokból kaphatunk egy átfogó válogatást.

fotó: Gál András