Sötét idők hétköznapjai – Déri Múzeum

Kultúra

A fenti címmel  tart újra szakmai találkozót a Déri Múzeum.

Az 5. Sötét Idők Konferencia a hagyományokhoz híven a Kárpát-medencei népvándorlás kori régészet világába vezeti a résztvevőket. A találkozót az újabb kutatási eredményeknek és a problémák vizsgálatának kívánják szentelni a szervezők. Ennek szellemében a konferencia témája és címe: Sötét Idők Hétköznapjai.

Települések, temetkezési helyek, illetve az anyagi műveltségek kutatása kiemelt figyelmet élvez a népvándorlás kori régészetben. Az 5‒11. századi Kárpát-medence ideális terepnek tekinthető a problémakörök tárgyalására, így a témaválasztás az e téren szerzett tudásanyag összegzését célozza. A fő témakörök a következők lesznek: egy feltárt telep vagy temető, illetve az ezeken a lelőhelyeken megjelenő különleges, érdekes tárgytípusok bemutatása,  mikroregionális kutatások, valamint természettudományos módszerek és kutatások.

Február 13-án és 14-én a Déri Múzeum Dísztermébe az ország minden részéről érkeznek szakemberek, hogy a két nap alatt huszonnyolc előadást hallgassanak meg a konferencián.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.