A Makoldi-vonal – Makoldi Sándor rajzai a Belvárosi Galériában

Kultúra

A Magyar Kultúra Napjának városi eseménysorozatában kiemelt helyet foglal el a Makoldi Sándor rajzait bemutató kiállítás, A Makoldi-vonal címmel, mely a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériában (Kossuth u. 1.) nyílik 2020. január 23-án, csütörtökön, 18.00 órakor.

A Debreceni Művelődési Központ ezúton tisztelettel meghívja Önt, családtagjait, barátait a kiállítás megnyitójára. A megjelenteket Dr. Puskás István, Debrecen alpolgármestere köszönti, a tárlatot Szénási Miklós író, újságíró, a Dehir főszerkesztője nyitja meg. Közreműködik Bárdosi Ildikó népdalénekes, Molnár Miklós népzenész, Juhász Erika népdalénekes és a Madaras zenekar.

A kiállítás megtekinthető február 28-ig, hétköznapokon 10-18 óráig.

Február 19-én 17.30-tól könyvbemutatóra és tárlatvezetésre hívjuk az érdeklődőket, ahol Makoldi Sándor és Makoldi Sándorné székelykapukról írott kötetét mutatja be Szczuka Attila építész.

A Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériája az elmúlt két esztendőben kiállítás-sorozattal tisztelgett Makoldi Sándor munkássága előtt. A Debrecen művészeti, szellemi arculatát évtizedeken keresztül meghatározó alkotó, pedagógus, néprajzkutató tevékenységét, s annak hatását egymást követő tárlatok mutatták be a Belvárosi Galériában, majd tavaly nyáron a Kölcsey Központban láthatott a debreceni közönség válogatást korai műveiből. Makoldi Sándor 2020-ban lenne 75 éves, s a cívisváros két tárlattal is emlékezik a mesterre: az évet egy olyan tárlat indítja a Belvárosi Galériában, mely rajzait állítja fókuszba, a Kölcsey Központ nyárra tervezett kiállítása pedig utolsó alkotói periódusába enged betekintést.