Nagy az érdeklődés a debreceni rendhagyó Csontváry-tárlat iránt

Kultúra

Több mint 1200 diákkal jelentkeztek eddig a szombattól látható rendkívüli Csontváry-projektünkre, amelynek keretében valós idejű installációkkal jelenítik meg a festő három ikonikus képét a MODEM-ben.
A szokatlan “tárlattal” mindenekelőtt azt szeretnék megmutatni, hogy mitől is lehet izgalmas egy múzeum, mire képes a 21. századi csúcstechnológia, miként mozdítható vagy torzítható a festmény egy része, és mi mindenre is jó egy kiállítótérben a mobiltelefon.

A Csontváry halálának 100. évfordulója alkalmából induló projekt szeptember 28-án délelőtt 10 órától október 6-án este 19 óráig látogatható. A nyitó hétvégén rögtön hat workshopon: paint mapping és animációs workshopokon vehetnek részt az érdeklődők.

A projekt szeptember 28. és október 6. között rendkívüli nyitvatartással látogatható: szeptember 28-án és 29-én, illetve október 5-én és 6-án10-től 19 óráig, hétköznapokon pedig, vagyis szeptember 30. és október 4. között már 8 órától szintén este 19 óráig várunk mindenkit, aki kíváncsi, miként léphet Csontváry természetébe, és maga is szívese kipróbálja az audiovizuális eszközöket, hogy interakcióba léphessen Csontváry munkáival.