Adventi hangverseny a Debreceni Járásbíróságon

Kultúra

Különleges program várta 2018. december 13-án a bíróság és az ügyészség dolgozóit, családtagjait. A Debreceni Járásbíróság dísztárgyalójában a Lautita kóruscsalád lépett fel és teremtett varázslatos, ünnepi hangulatot.

Az eseményt ünnepélyes keretek között dr. Vágó Zsolt a Debreceni Járásbíróság elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy a népi hagyományok szerint az ünnepi vacsora után a gazdasszony kezébe vett egy szép piros almát és annyi szeletre vágta ahányan az asztalnál ültek mondván, amilyen kerek az alma, olyan kerek, összetartó legyen a család a következő esztendőben. Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánt és kiemelte, hogy a Lauticia kóruscsalád műsora jelentsen mindenki számára egy szeletet az igazságszolgáltatás kerek almájában, mely a közös cél érdekében egy családdá kovácsol bennünket.

A rendezvényen vendégszereplőként fellépett a Karaván Família zenekar is, akiknek szintén nagy sikere volt, a koncert végén pedig a kórussal közösen is előadtak két zeneművet.