Ingyenes előadást tart Debrecenben Bagdy Emőke

Kultúra

A Református identitás és életgyakorlat című előadáson olyan kérdések kerülnek előtérbe, hogy mit jelent napjainkban, a reformáció kezdetének 500. évfordulóján reformátusnak lenni, miként jelentkezik Isten és a hit a mindennapjainkban, valamint hogyan lehet időről időre megújítani hitünket.

Dr. Bagdy Emőke a magyar klinikai pszichológia legjelentősebb alkotó személyisége, egy személyben író, egyetemi tanár és pszichoterapeuta. Édesapja református lelkipásztor volt, édesanyja valódi nagytiszteletű asszony, így életében már kicsi korától kezdve fontos szerepet játszik a vallás és a hit megélése a mindennapokban.

1964-ben felvételizett az ELTE Pszichológia szakára, és érdeklődése a klinikai pszichológia felé fordult, 45 évvel ezelőtt kezdte meg egyetemi oktatói tevékenységét, és rövid idő alatt a szakma élvonalába tört. Nevéhez köthető a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia tanszékének megalapítása, valamint további négy szakindítás.

Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását. Média szereplései, ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia királynőjévé.

2017. szeptember 26-án 18 órától életében először tart előadást a Debreceni Református Nagytemplomban Református identitás és életgyakorlat címmel. A belépés díjtalan, de előzetes karszalag átvételhez kötött, melyek a készlet erejéig beszerezhetőek a Nagytemplom Jegypénztárában, a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban, a Tourinform Jegyirodában és a Kölcsey Központban. Az előadás után könyvvásárlással egybekötött dedikálásra is lesz lehetőségük az érdeklődőknek.