Jótékonysági sportnap Debrecenben a református önkéntes napokon

Kultúra

A szeretettel épített híd mindig stabil – emelte ki Fekete Károly tiszántúli református püspök szombaton Debrecenben, a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napok keretében rendezett jótékonysági sportnap megnyitóján.

A püspök a szentírásra is utalva kifejtette: a Szeretethíd rendezvénysorozat egyfajta lázadás azzal a 21. századi gondolattal szemben, hogy “nincs rád szükségem”.

“Igenis szükségem van rád, az ember közösségi, szeretetre termett lény” – nyomatékosította Fekete Károly, fontosnak nevezve, hogy “a szeretetet ki tudjuk mutatni, tudjunk érte tenni, és így alkossunk hidat sok-sok pillérrel, mert minél több a pillér, (minél több a szeretet), annál stabilabb a híd”.

Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere kiemelte: Debrecen gondoskodó város, maga is igyekszik hidat építeni az önkormányzat és a városlakók között.
Utalt arra, hogy az önkormányzat évente 2 milliárd forintot fordít szociális intézményrendszere fenntartására.

A rendezvény megnyitóján Takács Attila honvéd dandártábornok, az 5. számú Bocskai István Lövészdandár parancsnoka arról beszélt, hogy május 21.-e a honvédelem napja is. Felidézte, hogy a határvédelemben résztvevő katonáik, a határhoz érve találkoztak azonnal a “szeretethíddal”, amikor befogadták őket a helyi lakosok.

Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke kiemelte: szombaton véget érő idei kétnapos rendezvényükön a Kárpát-medence csaknem 300 településén, több mint 21 ezer önkéntes segít valamilyen formában a rászorulókon.
Ugyanakkor az a legfontosabb, hogy “rengeteg hídépítő legyen közöttünk az év minden napján” – fűzte hozzá.

A megnyitót követően a résztvevők körbefutották a Nagyerdei Stadiont, majd különféle történelmi játékokon és sportversenyeken vettek részt.