A megújulás szolgálatában

Kultúra

Az Ökogyülekezeti Mozgalom júniusi „Egy házunk van” című gyakorlati teremtésvédelmi konferenciájának a debreceni Megújuló Energiapark ad otthont.

A Megújuló Energiapark alapkoncepciója a megismertetés, a bemutatás, a kutatás és a fejlődés elősegítése, mely elgondolások szorosan összefüggenek az „Egy házunk van” konferencia célkitűzéseivel is.

A konferencia gyakorlati alapjait a helyszín biztosítja majd.
Az üzemeltető legfőbb célja ugyanis, hogy bárki találkozhasson a fenntartható fejlődést támogató technológiákkal és tájékozottabbá válhasson ezen a területen. A komplexum 2013-mas megnyitása óta még mindig egyedülállónak számít Debrecenben és környékén, a mai napig kizárólag megújuló energiát hasznosítva üzemel, energiamérlege pedig pozitív.

A park eszközeinek, technológiáinak és eredményeinek értékelésében részt vesznek a Debreceni Egyetem kutatói, akik mellett a park dolgozói is fontos feladatuknak tartják a fiatalabb korosztály tájékoztatását az energia felhasználásáról. 2015 őszén már az egyházat bevonva tartottak itt tájékoztató napot, ahol olyan fejlesztéseket mutattak be, amelyeket gyülekezetek is hasznosíthatnak. Ezt követően 2016. március 11-én és 12-én szakmai konferenciát és versenyt rendeztek, melyen neves előadók, doktoranduszok vettek részt és mutatták be ötleteiket.

Ökogyülekezet.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.