A Debrecen Televíziót is támogatja a Médiatanács

Kultúra

Huszonöt helyi és körzeti tévéműsor készítéséhez járul hozzá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa összesen mintegy 108 millió forinttal – tájékoztatta a hatóság pénteken az MTI-t.

Tájékoztatásuk szerint hír- és közéleti, valamint kulturális magazinok készítését segítik elő a támogatással.

Tizenegy körzeti magazin nyert összesen 33 millió forintot, hat hírműsor több mint 58 millió forinton osztozik, míg nyolc kulturális magazinnak együttesen több mint 16 millió forint jut, ebből egy éven át készíthetik adássorozatukat.

A támogatott közéleti magazinok médiaszolgáltatói közé tartozik a balatonkenesei Öböl Tv, a sárvári, a soltvadkerti, a hajdúszoboszlói, a szentgáli és a szekszárdi televízió, a mórahalmi Móra-Net Tv, a szegedi Telin Tv és TiszaPart Televízió, a bükkábrányi Eleven Televízió és a dunakanyarbeli Danubia Televízió.

A nyertes hírműsorokat a kecskeméti, az ózdi, a gyöngyösi tévén, illetve a Debrecen Televízión, a budai Hegyvidék Televízión és a szintén fővárosi székhelyű Bonum TV-n követhetik nyomon a nézők. Kulturális magazinjaival sikeres pályázott a kalocsai, a gyulai, a keszthelyi, a veszprémi tévé, a szarvasi Körös Televízió, a kaposvári Kapos Televízió, a pécsi Pannon Televízió és a Miskolc Televízió.

Az idei pályázat 420 millió forintos keretösszege még nem merült ki, a pályázat következő beadási határnapja a harmadik fordulóra október 8. lesz.