Szeged, vasútmodell kiállítás, Agóra, vasút, vonat, hobbi

Indul a Rotary Club Szeged Dóm szemléletformáló online kihívása

Helyi hírek

“Én úgysem tehetek semmit” hangzik el gyakran a kijelentés a környezetvédelem kapcsán. A négy hétig tartó szemléletformáló kihívással a Rotary Club Szeged Dómnak az a célja, hogy bebizonyítsák: ez nem igaz! Igenis minden ember minden apró kis erőfeszítése számít.

A kihívás online zajlik, 7 téma közül választhatnak az érdeklődők, amelynek a feladatait négy héten keresztül teljesíteniük kell.

A választható témák:

1. Bio ételünk, bio életünk
2. Energia-nyomozó
3. Vegán életmód
4. Gardrób
5. Öko-mozgás
6. Közlekedj okosan!
7. Kemikália

A feladatok különlegessége, hogy nem csak azt mondják meg, min érdemes változtatni egy környezettudatosabb élethez, hanem azt is megmutatják, hogyan. Konkrét példákat, alternatívákat, üzleteket és recepteket ajánlanak.

“Egyszerű, az életmódunkba könnyen beilleszthető feladatokkal készültünk, ugyanis úgy gondoljuk, akkor fogják a résztvevők a környezettudatos változtatásokat a kihívás után is folytatni, ha azok apró lépések, amik nem borítják fel a mindennapi rutint. A feladatok kialakításánál fontosnak tartottuk azt is, hogy legyen benne egy kis játékosság. Játszva szerintünk könnyebben tanulnak a gyermekek és a felnőttek egyaránt. Próbáltuk úgy kialakítani a kihívásokat, hogy minden korosztály örömmel vegyen részt benne, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy vegyen részt kihívásban! Játsszatok velünk egy jó ügyért!” – mesélt a projektről Ződi-Sipos Mária, a Rotary Club Szeged Dóm elnöke.

A kihívás során az aktivitást díjazzák is. Támogatóiknak, szponzoraiknak köszönhetően kategóriánként egy nagy értékű ajándékot sorsolnak ki azok között, akik a választott kihívásuk mind a négy hetét teljesítették! A nyeremények átadására a záró rendezvényen kerül majd sor 2024.06.01-én a Szent-Györgyi Albert Agórában, Szegeden.

A záró rendezvényen az ajándékátadás mellett rengeteg izgalmas program is lesz. Az Agóra együttműködésével egy szemléletformáló, interaktív családi nap várja az érdeklődőket, amely egyrészt lezárja a kihívást, másrészt további tudást ad át a környezetvédelemmel kapcsolatban.

A rendezvényre nemcsak azokat várják, akik részt vettek a kihívásban, hanem minden gyermeket, fiatalt, szülőt, nagyszülőt.

Játékos gyerekprogramok, bemutatók, zöld szemléletű vásár és kerekasztal beszélgetések várják a látogatókat. Többek között Dr. Zacher Gábor is tart előadást “Testi és lelki mérgeink” címmel.

A kihíváshoz a Rotary Club Szeged Dóm weblapján lehet csatlakozni, ahol még több információt is megtudhatnak az érdeklődők: https://www.rcszegeddom.hu/erted-ertunk-a-foldert/

(Rotary Club Szeged Dóm)

Fotó: Frank Yvette