Filemon Mihály Nyírmártonfalva

Függetlenként indul újra a választáson a lombkoronasétányával elhíresült egykori fideszes polgármester

Helyi hírek

A Nemzeti Választási Iroda nyilvántartása szerint a 2019-es önkormányzati választáson még a Fidesz-KDNP színeiben győzedelmeskedő Filemon Mihály idén már független jelöltként igyekszik megtartani pozícióját.

Riválisa akad bőven, Nyírmártonfalva 1577 szavazásra jogosult lakója Filemon mellett három másik független jelölt közül választhat majd június 9-én. Az NVI információi szerint Debreczeni Zsolt, Gajdos István és Papp Sándor lesz a volt fideszes kihívója:

Nyírmártonfalva polgármesterjelöltek

Mint emlékezhetünk, Filemon Mihály 2023 tavaszán bukott le azzal, hogy nettó 60 millió forint uniós forrásból kellett volna lombkoronasétányt építtetnie, de az Átlátszóhoz eljuttatott fotók arról tanúskodtak, hogy az egész erdőt tarra vágták.

A beruházásra mint magánszemély Filemon Mihály, a falu polgármestere nyerte el a támogatást. A lombkoronasétányt az uniós adófizetők állják, a kifizetés az uniós finanszírozású Vidékfejlesztési Program pályázatából történt. Az uniós pályázati nyilvántartás szerint a támogatást 2021-ben ítélték neki oda, a kérelmet még 2018-ban nyújtotta be.

Nyíradonyban a megyei önkormányzat fideszes alelnöke, Tasi Sándor is kapott erdei kirándulóhelyre, tájházra és lombkoronaösvényre bruttó 61,5 millió forint támogatást. A politikus egyben a Dél-Nyírség Erdőspuszták Leader Egyesület elnöke is.

Tasó László fideszes országgyűlési képviselő szintén kapott bruttó 64 millió forintot erdei kirándulóhelyre és lombkoronaösvényre Nyíradonyban. A portál látogatása nagy port kavarhatott a környéken, másnap Tasó László egy imázsfilmet rakott ki a Facebook oldalára az ösvényről.

A Filemon-botrány fontosabb állomásai:

Nyomozást indított a rendőrség Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester okirathamisítási ügyében

Jogerősen is pert vesztett Filemon Mihály, az EU-s pénzeket elherdáló nyírmártonfalvai polgármester

Gyermekét egyedül nevelő anyukát lehetetlenítene el a lombkoronasétányos polgármester – Hadházy feljelentette

Tízmilliókat kapott Tasó László, Tasi Sándor és Filemon Mihály lombkoronasétányok építésére – van, ahol tarra vágták az egész erdőt