Hajdúböszörmény

Lesz-e akkumulátorgyár Hajdúböszörményben? Reagált a polgármester

Helyi hírek

A debreceni akkugyárdömpinget látva a környező településeken is aggódnak a környezetszennyező beruházások miatt.

Hajdúnánás után megyénk második legnépesebb városában, Hajdúböszörményben is terjedtek egy rejtélyes autóipari beszállítóval kapcsolatos pletykák, ám a polgármester igyekszik csillapítani a kedélyeket.

Kiss Attila, Hajdúböszörmény fideszes városvezetője a haon.hu-nak elmondta:

“Hajdúböszörményben eddig sem volt szó – és jelenleg sincs ismeretünk – arról, hogy bármilyen akkumulátort gyártó cég tervezne telephelyet létesíteni városunkban. Nem érkezett hivatalos vagy más formában történő megkeresés az önkormányzathoz. Az említett autóipari beszállítókról csupán az érintett cég, cégek kérésére nem áll módunkban nyilatkozni.”

Hajdúnánási városvezetés: nem akarunk akkumulátorgyárat!

Kiss korábban arról is beszélt, hogy a Debrecenben és a megyében zajló ipari fejlesztésekkel, beruházásokkal érkező beszállítói igények kielégítésére alakították ki a város Nyugati Ipari Parkját a 35-ös főút és az M35-ös autópálya közötti területen, ahol 8,5 hektárnyi területen helyi és környékbeli kis- és középvállalkozásoknak értékesített területeket.

A második ütemben további 100-120 hektárral bővítik a területet. Itt egy körülbelül 9 hektáros területet már értékesített az önkormányzat, azonban a beruházóról csak annyit közölt eddig a városvezető, hogy egy autóipari céghez kapcsolódóan érkezik beszállító.