Hajdúsági disznótor 2024 programok

Hajdúsági Disznótor: cukros-májas hurka és 2024 legfinomabb pálinkája csábít Hajdúböszörménybe

Gasztro Helyi hírek

Idén is megrendezik a Hajdúsági Disznótor és Hajdúsági Népművészeti Nap című  programot Hajdúböszörményben – jelentette be sajtótájékoztatón Kiss Attila polgármester, Fórizs László és Sőrés István alpolgármesterek, valamint Varga József a Hajdúhét Kft. programkoordinátora.

A 2024-es Hajdúsági Disznótort február 10-én rendezik a hajdúböszörményi Fürdőkerti Rendezvény és Turisztikai Szabadidőparkban. Kiss Attila a Hajdúböszörményi Városi TV-t arról tájékoztatta, hogy a rendezvénynek korábban a tájház adott otthont, de azt tíz éve kinőtték.

Hagyományőrző funkciója is van az eseménynek, Hajdúböszörmény ugyanis egykoron az ország egyik legjelentősebb sertéstartó települése volt – ismertette a polgármester.

A 2024-es Hajdúsági Disznótor programjaival kapcsolatban Varga József kiemelte, idén is lesz főzőverseny, illetve keresik 2024 legfinomabb pálinkáját is.

A főzőversenyre intézmények, civil szervezetek és baráti társaságok jelentkezését várják, az alábbi ételekkel lehet majd indulni: toros káposzta, hurka, kolbász, hagymás vér, cukros-májas hurka. Az értékelést szakmai zsűri végzi.

Keresik a Hajdúság legfinomabb pálinkáját is, erre a versenyre a nevezéseket a Silye Gábor Művelődési Központban kell leadni február 8-áig.

Kulturális programokkal is készülnek a szervezők, a gyerekeket egésznapos bábszínház és képzőművészeti foglalkozások várják, az idősek pedig nótaműsort tekinthetnek meg. A rendezvényen helyi művészeti csoportok is fellépnek.

A Hajdúsági Disznótor és Hajdúsági Népművészeti Nap látogatóit termelői és kézműves vásár is várja majd.