Bódi Judit és Szólláth Tibor

Hajdúnánás polgármestere fideszesre cserélné a pénzügyi bizottság számára kínos témákat firtató ellenzéki vezetőjét

Helyi hírek

Régóta áll a bál a hajdúnánási önkormányzat képviselő-testületének fideszes többsége és az ellenzékben lévő Összefogás Hajdúnánásért nevű képviselőcsoport között.

Szólláth Tibor, a város fideszes polgármestere hétfőn odáig ment, hogy bejelentette: kezdeményezi az Összefogás Hajdúnánásért színeiben politizáló Bódi Judit visszahívását a pénzügyi bizottság éléről. Helyére a fideszes Tóth Imrét ültetné.

A polgármester döntését azzal indokolta, hogy “a képviselő-testület a működőképességét megőrizhesse”, valamint szeretné megőrizni a “képviselőtestületi munka méltóságát”.

Bódi Judit, az Összefogás Hajdúnánásért szószólója Szólláth bejelentésére Facebook-oldalán úgy reagált, “a hajdúnánásiakat nem lehet leváltani”, őt pedig ” hazug állításra alapozva nem lehet megfenyegetni!”. Azt is elmondta, a hajdúnánásiak kérdései attól még jönni fognak:

Az ellenzékiek “bűne”

Bódi Judit számos fórumon – például a helyi tévében is – hangoztatta már az Összefogás Hajdúnánásért észrevételeit és kifogásait az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban.

Egyik fő témájuk a polgármester és alpolgármestere autóhasználata – Bódiék úgy vélik, a városvezetők magáncélra is használják a járműveket, bármiféle megkötés nélkül, és a járulékos költségeket is az önkormányzat fedezi. A képviselőnő számításai szerint ez évi 4-5 milliójába fáj a városnak, és ennek a pénznek lehetne jobb helye is.

A másik fontos ügy a Tartósító Szövetkezet által felhalmozott 40, illetve időközben 45 milliósra nőtt tartozás az önkormányzat felé, amit a városvezetés el akart engedni. Bódi Judit szerint ők ezt megmentették a lakosságnak. Kifogásolja azt a rendeletmódosítást is, amely szerint ezentúl az önkormányzat bármilyen tartozást elengedhet.

Az ellenzéki képviselő ebben az interjúban fejtette ki álláspontját:

Szólláth Tibor szexista kijelentésekkel is él, ha úgy tartja kedve:

Szexista kijelentést tett egy női képviselőre Hajdúnánás fideszes polgármestere