Gecse Márton debreceni akkumulátorgyár

A debreceni akkumulátorgyárral is üzletelne a Cápák között fiatal innovátora

Helyi hírek

Az RTL-en futó Cápák között 7. évadának második adásában Gecse Márton egy 14 milliárd dolláros iparág kapuit nyitotta meg a Cápák előtt. A fiatalember édesapja robotikai cégét szeretné magasabb szintre emelni.

Marci a logisztikai robotokkal foglalkozó AI-Robitics nevű vállalkozának fejlesztéséhez 300 millió forintot kért a befektetőktől 10% részesedésért cserébe. A disztribúcióval foglalkozó cégben indítaná el az új tevékenységet.

A fiatal vállalkozó a Cápáknak azt vázolta, hogy logisztikai robotokat forgalmazó vállalkozásával az újonnan érkező cégeket is megcélozná:

“Felismertük azt, hogy Magyarország akkumulátor-nagyhatalommá kezd avanzsálni”

– jelentette ki Gecse Márton, majd bemutatta érzékelőkkel, szenzorokkal, kamerákkal és aktív RFID (rádiófrekvenciás)-chipekkel ellátott akkumulátor-tároló és balesetmegelőző rendszerüket.

A termék nagyvonalakban úgy működik, hogy a tűzveszélyes és gyúlékony akkumulátorokra egyenként felhelyeznek egy ütés- és hőérzékelő chipet, továbbá a rendszert a már említett kamerákkal és szenzorokat megfigyelik, így könnyen kiszúrják, ha valamelyik akkuval baj van.  A problémás terméket egy robotkar kiemeli és izolálja.

Márton a pénzt arra kérte, hogy gyöngyösi telephelyükön felállíthassanak egy demo-rendszert, illetve kifejleszthesse az aktív RFID-chipgyártó gépsort, valamint szoftvereket tudjon fejleszteni a hardverek összekötésére.

Arról is beszélt, hogy az akkumulátor-tárolási biznisz annyira felfutóban van Magyarországon, hogy nem tudnak tovább várni az uniós pénzekre, hiába vannak már beadott pályázataik.

Tárgyaltak már az épülő debreceni és nyíregyházi akkumulátorgyárral is, és elmondása szerint mindkét helyről érdeklődés mutatkozott a termékük iránt.

Márton végül Balogh Levente ajánlatát elfogadva, a cég 20 százalékáért megkapta a 300 millió forintot. Eközben Moldován András sertésmogul és Orbók Ilona durván összekapott. Moldován szerint ugyanis az (egyébként időnként tényleg nagyot harapó) üzletasszony ajánlata alpári volt.

 

A teljes adás itt nézhető vissza, Gecse Márton akkumulátor-tároló rendszere 37:05-től.