Balmazújváros hegedüs péter polgármester

Közbelépett a főispán, megoldódni látszik Balmazújváros fizetésképtelensége

Helyi hírek

Rácz Róbert főispán megalkotta és aláírta Balmazújváros 2022. évi költségvetési rendeletének módosítását és a 2022. évi zárszámadási rendeletét – jelentette be Hegedüs Péter polgármester. A város így újra hozzáfér az OTP-s folyószámlahiteléhez.

Az önkormányzat a döntésről hétfőn megkapta a hivatalos értesítéseket is, így még aznap átutalták az önkormányzati dolgozók fizetését és pótlékjait. Hegedüs Péter keddi videójában elmondta, a késedelmi kamatok összegét is kiszámolták, ezeket is kiküldik az érintetteknek.

Az ügy 2022 szeptembere óta húzódott, a polgármester szerint az általa rendszeresen emlegetett hat képviselő akadályozta a kifizetéseket azzal, hogy nem szavazták meg a főispán által most aláírt rendeleteket.

Hegedüs továbbra is úgy látja, hogy a négy fideszes képviselőt és két korábbi emberét az a cél vezérelte, hogy a kormánypárt számára visszaszerezzék az irányítást a város fölött.

“Ez a hat ember Balmazújváros történetében a legszégyenteljesebb dolgokat műveli” – fideszes vezérlettel lehetetlenítenék el a polgármestert