Lebukott a hajdú-bihari hamis telefonos

Lebukott a hajdú-bihari hamis telefonos

Helyi hírek

Az Apple és a Huawei jogosulti képviselői kérték a NAV közreműködését egy magyar telefonalkatrész kereskedő ellenőrzésében.

Szlovéniában bukott meg először egy szállítmány, ahol több ezer hamis telefontartozékot semmisített meg a külföldi hatóság. Azonnal beindult a láncreakció és a termékek magyarországi képviselőinek, valamint a külföldi és a magyar vámhatóságok információcseréinek köszönhetően hamar felgöngyölítették a szálakat.

Egy Hajdú-Bihar vármegyei telefonalkatrészeket forgalmazó üzlet raktárát vizsgálták át a márkák szakértői munkatársainkkal közösen. Hamis töltőkábelektől, adapterektől és csatlakozóktól roskadoztak a raktári polcok. Az eredeti márkajelzéssel megegyező külsejű, logóval ellátott kiegészítőkkel az üzletek megtévesztették vevőiket, miközben a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták azokat forgalomba. A 2561 hamis eszközt azonnal kivonták a forgalomból, mivel azok akár életveszélyesek is lehetnek.

hamis telefonos

A termékekkel okozott vagyoni hátrány több mint tízmillió forint, a pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt indítottak eljárást – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Facebook-oldalán.

Hajdúhadházról jártak Debrecenbe – loptak, amit csak tudtak