Varga Zoltán DK Debrecen

A DK-s Varga Zoltán keresetlen szavakkal reagált Mándi László polgármesterjelöltségére

Helyi hírek

Közleményben reagált Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője Mándi László pénteki bejelentésére, miszerint a momentumos önkormányzati képviselő négy ellenzéki párt jelöltjeként indul jövőre Debrecen polgármesteri székéért.

Mándi László, a Momentum most bejelentett polgármesterjelöltjének sajtótájékoztatóján nem hangzott el, hogy a Momentum, az MSZP, LMP, és Nép Pártján pártok a közös indulást, az együttműködést egy még be sem jegyzett civil egyesület köpönyege mögé bújva tudják csak elképzelni – írta közleményében Varga Zoltán.

Közölte, a DK debreceni politikusai nem kívánnak jelen tudás szerint még nem is létező, (ál)civil szervezetet álcaként használva úgy tenni, mintha önmaguk is civilek lennének. A legkevésbé sem kívánjuk becsapni választóinkat, azokat, akik bíznak bennünk, akik bátor és rettenthetetlen vezetőket kívánnak látni, olyanokat, akik magasra emelik közösségük zászlaját – fogalmazott Varga.

Mándi László elindul Debrecen polgármesteri címéért

Az ellenzéki képviselő szerint ők nem akarják becsapni Debrecen egészét sem azzal, hogy “valami meghatározhatatlan, arctalan, identitás nélküli szürke masszából”, álcivil egyesületből győzködjék majd a már sokszor csalódott, bár változást akaró tömegeket arról, hogy hirtelen civilek lettek.

Mi vállaltan és nyíltan (párt)politikusok vagyunk, és azok is maradunk. Olyanok, akik nem bújnak senki, és semmi, még (ál)civil egyesületek mögé sem, akik büszkék politikai közösségükre, arra az egyre sokasodó, ma már 1,2 milliós táborra, akiktől eddig is bizalmat kaptak, akiknek a képviseletét, vezetését eddig is, és ezek után is büszkén és bátran vállalták, vállalják

– közölte a DK képviselője.

Bízunk abban, hogy a debreceni ellenzék most magukat civilnek maszkírozni kívánó Momentum, MSZP, LMP, Nép Pártján pártjai is rövidesen rádöbbennek arra, hogy Debrecenben a Fidesz leváltásához nem (ál)civil egyesületek gründolásán, a választók félrevezetésén, sokkal inkább az őszinte, bátor példamutatáson, és állhatatos ellenzéki politizáláson keresztül vezet az út

– tette hozzá.

“Egyre valószínűbb, hogy a Civaqua-program az akkugyárak vízigényének kiszolgálására lett leporolva” – Varga Zoltán sötét jövőt vizionál

 

Varga Zoltán szerint a Demokratikus Koalíció Debrecen városában is elkötelezetten együttműködéspárti. “Hisszük, hogy az ellenzék politikai szervezeteinek lehetőségük, erejük, és támogatottságuk arányában ki kell venni részüket a Fidesz rendszerének lebontásában.”

Igen, erőnk, és támogatottságunk arányában, őszintén, nyílt sisakrostéllyal, bátran és állhatatosan, felvállalva identitásunkat, politikai közösségünket, pártunkat. Amennyiben bárki ezt az utat választja, azok előtt mindig nyitva lesz az ellenzék legerősebb pártjának, Demokratikus Koalíció közösségének ajtaja!

– olvasható Varga Zoltán közleményében.