Roncsik Jenő sportnap Debrecen

Sportnappal emlékeznek a legendás debreceni önkéntes tűzoltóra, Roncsik Jenőre

Helyi hírek

Hagyományteremtő szándékkal szervez közösségi versenyt a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség és a Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület, Rendvédelmi Utánpótlás Szakosztálya a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködésével. Az esemény a debreceni református élethez és a tűzoltósághoz is szorosan kapcsoló személy után Dr. vitéz Roncsik Jenőről kapta a nevét.

Dr. vitéz Roncsik Jenő önkéntes tűzoltó múltja után 1922-ben a Debreceni Hivatásos Tűzoltóság első főparancsnoka volt. Városa szolgálata mellett kiemelt szerepe volt az első magyar tűzvédelmi törvény megfogalmazásában, a Tűzoltó Múzeum létrehozásában és a tűzoltói szakirodalom fejlesztésében továbbá a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség presbitere is volt. Roncsik Jenő a tűzoltóknak vallási és erkölcsi oktatást szervezett, fontosnak tartotta a tűzoltók mentális egészségét. A tűzoltóság és a nagytemplomi gyülekezet között szoros kapcsolat működött az 1920-as években, a lelkipásztorok többek között Biblia órákat is tartottak a tűzoltóknak.

Szeptember 25-én, hétfőn a Nagytemplomban és a Kossuth téren 18 középiskolás csapat méri össze fizikai állóképességét és tudását ifjúsági körversenyen, illetve 18 meghívott szervezet csapatai egy speciális lépcsőfutó bajnokságon hódíthatják meg a Nagytemplom tornyát.

A program sajtónyilvános, a megnyitó 9 órakor kezdődik a Kossuth téren, ahol beszédet mond Fekete Károly tiszántúli püspök, Puskás István, Debrecen Város alpolgármestere, dr. Nagy Imre tű. ezredes, a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője és Gyöngyösi Károly, a Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület vezetője. 

Az alkalmon részt vesznek Dr. vitéz Roncsik Jenő unokái, Karkiss János és Karkiss Péter.

Az egész napos programon a versennyel párhuzamosan a rendvédelmi és közszolgálati szervek kiállításukkal várják az érdeklődőket, hivatásuk bemutatása céljából.

A versenyen kiemelt figyelmet kap a közösségépítés, egészségfejlesztés, sportbaráti kapcsolatok erősítése, a közszolgálati szakmák népszerűsítése.

A versenyben jól teljesítő csapatok a Decathlon Áruház ajándékutalványával térhetnek haza.

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft