Lázár János Szabó Bence Debrecen

Farkasszemet nézett Lázár Jánossal a momentumos Szabó Bence a debreceni színházmegnyitó előtt

Helyi hírek

Lázár János építési és közlekedési miniszter volt a felújított Csokonai színház évadnyitójának egyik díszvendége vasárnap Debrecenben.

Az igencsak döcögősen működő MÁV-val kínlódó miniszter az eseményen nem fukarkodott a dicsérettel és a sikerpropagandával, többek között azzal igyekezett (az eddiginél is jobban) a debreceniek szívébe férkőzni, hogy a cívisvárost Münchenhez és Frankfurthoz hasonlította – ugye, ezek sem fővárosok, de fontos funkciókkal bírnak Németországban. Meg azt sem felejtette el megemlíteni, hogy mi minden köszönhető itt “Magyarország Kormányának” – vagyis az adófizetői pénzek fideszes városokba pumpálásának.

Lázár János Szabó Bence Debrecen

Lázár Jánost a színház bejáratánál maroknyi ellenzéki csapat várta, a momentumos Szabó Bence pedig beszámolója szerint megpróbálta felkérdezni a minisztert az elmaradt vasúti fejlesztésekkel kapcsolatban.

Lázárt egy molinóval várták melyen az alábbi szöveg volt olvasható:

„Lázár, a vasutat már tönkretetted, el a kezekkel a színházainktól!”

Lázár János Szabó Bence Debrecen

A molinó mellett egy hangszórót is kihelyeztek, melyen egy hanganyagot játszottak le, ami bemutatta az elmúlt hónapok vasúti kálváriáit, és azt is, hogyan üzenget Lázár azoknak a MÁV-os vezetőknek a sajtón keresztül, akikkel szakmaileg kellene együtt dolgoznia.

Lázár János Szabó Bence Debrecen

A demonstráció végéhez közeledve Papp László polgármester társaságában Lázár János is megjelent a molinónál, ahol Szabó számonkérte az elmúlt 13 évben elmaradt vasúti fejlesztésekért, melyre a miniszter kitérő választ adott, és arról beszélt, hogy majd most, az elszalasztott 13 év után fognak fejleszteni.

Fotók: Szabó Bence/Momentum Mozgalom