Kerekesszék

Közterület-felügyelőt és polgárőrt bántalmazott egy kerekesszékes hajléktalan Debrecenben

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség hivatalos személy és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja azt a férfit, aki Debrecenben bántalmazta igazoltatóit.

A vádirat szerint 2022. március 23-án délelőtt Debrecen belvárosában két szolgálatot teljesítő közterület-felügyelő felfigyelt egy padon ittasan tartózkodó, hajléktalan nőre és a mellette kerekesszékben ülő férfira. A hivatalos személyek felszólították a nőt, hogy a padot megfelelően használja, ami miatt a férfi kiabálni kezdett velük.

Mivel a vádlott többszöri felszólításra sem hagyta abba az ordibálást, a sértett elővette az igazoltatótömböt, hogy helyszíni bírságot szabjon ki vele szemben. A férfi azonban ellenállt az intézkedésnek, kezével ráfogott a sértett kezében tartott tömbre, amit maga felé rántott, emiatt több lap is kiszakadt belőle. A sértett elhúzta a papírokat, de a férfi továbbra is ellenállt, kezével megragadta és többször megrángatta a sértett mellényét, amit közben összepiszkolt.

Közel egy évvel később, 2023. március 3-án a polgárőrségnél szolgálatot teljesítő sértett gyalogos ellenőrzést végzett Debrecen belvárosában. Szolgálata során felfigyelt egy padon fekvő ittas asszonyra és a mellette kerekesszékben ülő vádlottra. Odalépett hozzájuk és megkérdezte, hogy szükségük van-e segítségre. Az asszony beszélgetni kezdett vele, de a férfi közbekiabált és szidalmazni kezdte a sértettet. Ennek során hadonászott és megütötte a férfi csípőjét.

A Debreceni Járási Ügyészég az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától.