Áder János horgászik sneci

Áder Jánosnak 6 gramm halat sikerült fognia Látóképen – “kiemelkedő közéleti személyek” versenyeztek, majd ígértek horgászturisztikai pontot

Helyi hírek

A Debrecenhez közeli Látóképi-víztározón tartották csütörtökön a Magyar Horgászat Nagyköveteinek jubileumi, X. Találkozóját és Horgászversenyét – tudatta a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) az MTI-vel.

Azt írták, hogy a magyar horgászat nagykövetei olyan kiemelkedő közéleti személyek közül kerültek ki, akik a horgászsportot széles körben népszerűsíteni tudják Magyarországon, ezzel hozzájárulva a szabadidős tevékenység további fejlesztéséhez is.

Hozzátették: eddig 13 nagykövetet bíztak meg, közöttük sportolókat, színészeket és egyéb közéleti személyiségeket. Közülük kiemelték Áder János volt köztársasági elnököt. Legutóbb új nagykövetet 2017-ben, Maconkán bíztak meg.

Tekintettel a női horgászok 100 ezer főt meghaladó létszámára, aktuális legalább egy női nagyköveti megbízás. A kör bővítésén túl a tervek szerint hamarosan megújítják a rendezvényt is – írták.

Áder János: a debreceniek megnyugodhatnak, nem lesz vízszennyezés

Közölték azt is, hogy a rendezvény jelenlegi helyszínén, a Látóképi-víztározón – a tervek szerint – a jövőben egy kiemelt horgászturisztikai szolgáltatási pontot építenének ki.

“A jövőben jobban szeretnénk koncentrálni a horgászturizmus gócpontjaira, de a térségi lakosság bevonására is” – fogalmaztak a közleményben.

Áder Jánosnak nem görbült a botja

A MOHOSZ beszámolója szerint a magyar horgászat nagykövetei közül Áder János, Szűcs Lajos, Cseh László, Erdei “Madár” Zsolt, Straub Dezső és Bokor Károly vetették be horgaikat. Az élversenyzők között világ és Európa-bajnokok, a magyar horgászsport támogatóinak versenyzői vallatták a vizet, és a Mohosz tagszövetségeinek és a magyar horgászsport támogatóinak képviselői is külön szektorban horgásztak. A dévérkeszegek mellett több szép ponty, de még compó is horogra akadt.

Látóképi horgászverseny Áder János

A verseny legnagyobb halát Szabó János, a Somogyhesz elnöke fogta, hatalmas tőpontya kereken 12 750 grammot nyomott. Ennek a gyönyörű pontynak is köszönhetően a Tagszövetségek-támogatók kategóriáját is sikerült megnyernie. A második Hunya Miklós, a Körösvidéki HESZ-nek elnöke lett, a harmadik helyen pedig Kincses Dániel végzett.

Az élversenyzők kategóriáját Bakó Péter nyerte, aki 135 méterre egy nagy fűzfa árnyékából tudott szép pontyokat fogni. A második helyet Erdei Attila szerezte meg, aki dévérezését egy kis pontyozással egészítette ki. A harmadik helyen Horváth Gy. Gábor végzett, ő a pontyokban bízott, a jelek szerint sikerrel. A Magyar Horgászat Nagykövetei kategórában Cseh László úszófenoménunk diadalmaskodott, maga mögé utasítva Szűcs Lajost, a MOHOSZ elnökét. A bronzéremes helyet Bokor Károly a MOHOSZ alelnöke csípte el.

A részletes eredménylista szerint Áder Jánosnak mindösszesen 6 grammnyi halat sikerült megakasztania. A Blikk fotót is lőtt a fogásról:

Még több fotó és interjú Áder Jánossal itt.

Az eseményen részt vett Papp László, Debrecen polgármestere és Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő is. Kósa nem horgászott, Erdei Zsolttal viszont kedélyesen elbeszélgetett:

Fotó: MOHOSZ