Mikepércsi anyák járműdekoráció

“Járműdekoráción hirdetik az olcsó ázsiai munkaerőt Debrecenben” – léptek a Mikepércsi Anyák

Helyi hírek

“Olcsó ázsiai munkaerő kizsákmányolását népszerűsítő járműdekorációval ellátott autót” kapott lencsevégre Debrecenben a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (MIAKÖ).

Az egyesület portálunkhoz eljuttatott közleményében úgy fogalmaz,

“úgy véljük, ez a fajta üzleti tevékenység etikai aggályokat vet fel, hiszen az ázsiaiak ily módon történő integrációja rontja a magyar munkaerő jogait a tisztességes bérezésre. Rontják a versenyt.”

Emlékeztetnek, Papp László, Debrecen polgármestere korábban azt nyilatkozta, hogy nőnek majd a bérek, versenyképes fizetések lesznek Debrecenben a gyárak hatására.

Nem nyugtatta meg a Mikepércsi Anyákat a CATL elnökének válasza

Népszavazást kezdeményeztek

Az egyesület arról is tájékoztatott, hogy május 30-án népszavazási kérdéseket nyújtottak be a debreceni déli ipari park területére tervezett akkumulátorgyártással és akkumulátorkatódanyag-gyártással foglalkozó üzemek ellen. Mint írják, a helyrajzi számmal ellátott kérdések magát a bővítés lehetőségét akadályoznák meg.

Az alábbi kérdések szerepelnek a népszavazási kezdeményezésben:

Egyetért-e Ön azzal, hogy akkumulátor gyártással foglalkozó üzemet Debrecen 1997. évi LXXVIII. törvény szerinti belterületének határától számított tizenöt kilométeren belül ne lehessen létesíteni Debrecen közigazgatási területén?

Egyetért-e Ön azzal, hogy akkumulátorkatódanyag-gyártással foglalkozó üzemet Debrecen 1997. évi LXXVIII. törvény szerinti belterületének határától számított tizenöt kilométeren belül ne lehessen létesíteni Debrecen közigazgatási területén?

Egyetért-e Ön azzal, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata határozatlan idejű építési tilalmat rendeljen el a 489/31 hrsz-ú területre (CATL tulajdonában lévő területtől nyugati irányban elhelyezkedő, önkormányzat által megvásárolt ipari terület) természet veszélyeztetettség megelőzése céljából?

Egyetért-e Ön azzal, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata határozatlan idejű építési tilalmat rendeljen el a 489/32 hrsz-ú területre (CATL tulajdonában lévő területtől nyugatra eső ipari terület) természet veszélyeztetettség megelőzése céljából?

Egyetért-e Ön azzal, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata határozatlan idejű építési tilalmat rendeljen el a 489/33 hrsz-ú területre (CATL tulajdonában lévő területtől nyugati irányban elhelyezkedő, önkormányzat által megvásárolt ipari terület) természet veszélyeztetettség megelőzése céljából?

A Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (MIAKÖ) reméli, hogy a beruházók az érdekeikkel ellentétes népszavazás útján kikényszerített döntések okán elállnak az üzemek létesítésétől.

“Ha Papp Lászlón múlik, Debrecen lesz az akkumulátorgyarmat központja” – a keddi tüntetés felszólalói szerint a debrecenieket átverték