Filemon Mihály és Magyar Petra

A német köztévé is beszámolt Filemon Mihály aljasságairól, megszólalt a polgármester által megfenyegetett Magyar Petra is

Helyi hírek

Míg a magyar “közszolgálati” televízió mélyen hallgat a hajdú-bihari fideszesek (Filemon, Tasó, Tasi) mutyigyanús “beruházásairól”, a ZDF-en téma volt a lombkoronasétányok ügye.

A riportban megszólal Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is, és elmondja az erdő nélküli lombkoronasétány nagyon szépen megmutatja, hogy Magyarország az elmúlt 13 éveben mire szórta el az uniós támogatásokat.

“Mégpedig csalással, ostobasággal és szégyentelenül”

– jellemzi Hadházy a fideszes kiskirályok mentalitását.

A ZDF adásában meg is nevezik a lombkoronamutyik főkolomposát, Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármestert (“Bürgermeister Filemon”), majd bevágják cinikus magyarázatát is, miszerint “nem volt feltétele” a lombkoronasétány felhúzásának, hogy erdő is legyen körülötte.

Hadházy azt is elmagyarázta a ZDF-nek, hogy mivel a rendszer úgy van felépítve, hogy önmagát ellenőrzi, a csalásokat elkövető fideszeseket nem állítják bíróság elé.

Megszólalt a riportban Magyar Petra közalkalmazott is, akit Filemon egy szmájli miatt képes volt megfenyegetni. Elmondta, a faluban nem mer senki szót emelni, de csendben gratulálnak neki.

Ugyanazon a napon, ugyanazzal a kivitelezővel írta alá a lombkoronasétányos szerződést Filemon és Tasó