Debrecen Drive 2023

Volt, hogy “nem adta ki”. Driftelő kamion, egykerekezés, szoborkiállítás autóalkatrészekből – ilyen volt a 2023-as Debrecen Drive

Helyi hírek

A péntek esti látványos megnyitó után a Debrecen Drive mindkét napján megcsodáltuk a kiállított gépjárműveket, amelyekből szinte mindenféle képviseltette magát a sport- és veterán autók mellett. Voltak mezőgazdasági és harcászati célt szolgáló járművek, valamint különleges motorok, quadok és motorcsónakok is helyet kaptak a bemutatón.

Szuvenírvadászat a gyereknap jegyében

Gyermeknap lévén a legkisebbekre is gondoltak a szervezők, őket ingyenesen kipróbálható szabadtéri játékok sokasága várta. Volt céllövölde és a karikadobálás, de a bátrabbak a baltadobálást is kipróbálhatták, természetesen szülői felügyelet mellett.

Számos cég is kitelepült a Nagyerdei Stadion mellé, ügyességi játékokat szerveztek némi szuvenírért cserébe. Akinek nem volt türelme kivárni a sorát, megtekinthette a Hallban az autóalkatrészekből készült szoborkiállítást. Itt olyan híres filmek karakterei elevenedtek meg előttünk, mint a Terminátor T-1000-es modellje vagy a Trónok harca ülőalkalmatossága.

Megcsúszott egy kicsit a kamion

A szombati napon egyértelműen a katlan Drive Show-ja vitte a prímet. Kezdésként rögtön egy extrém látványosság: driftelő kamionnal nem mindennap találkozik az ember. A monstrumot szint végig jól irányították, mindösszesen az egyik csúszásnál fordult elő, – ahogy mondani szokták – hogy „nem adta ki” és egy kicsit a kerítéssel és a gumifallal is találkozott a teherjármű lökhárítója.

Mindemellett a katlanban a szombatihoz hasonló programsorozat várta az érdeklődőket: motoros kaszkadőrök, egyedi építésű erőgépek vonultak fel az aszfalton, majd a freestyle motorosok következtek látványos ugrásaik között a „hátraszaltó” és „no hand” elem is része volt a repertoárnak.

A végén pedig jött az úgynevezett vonatozás, amikor az összes fellépő egyszerre adta elő a saját maga mutatványát. Ez kifejezetten látványosra sikerült, az egyik autóból még látványos, nemzeti színű füstbomba is kilövellt – jó alapozást biztosítva az esti Loki-meccsre.

Vasárnap már a stadiont is kinyitották az illetékesek, ahol elektromos autókat állítottak ki az oldalvonalon kívül, stílszerűen a zöld szín jegyében. Mindkét nap programja tartalmazott celebfutamot is, ezúttal egy pisztáciazöld kis Polskival a főszerepben, de a NAV kutyás és a Készenléti Rendőrség bemutatója iránt nagy volt érdeklődés a Gyerekszigetnél. Éhen halni nem engedték a látogatókat – számtalan büfékocsi volt a helyszínen-, de némi kellemetlenséget okozhatott egyeseknek, hogy csak kártyával lehetett fizetni.

– Faragó László –

Hajmeresztő mutatványok a Debrecen Drive-on – videó

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft