Nyírmártonfalva lombkoronasétány

Itt a vége, magánterületté nyilvánította az eredetileg a “közjó” részére épült lombkoronasétányt Nyírmártonfalva polgármestere

Helyi hírek

Vége a búcsújárásnak, lezáratta a közelmúltban elhíresült látványossághoz bevezető utat Filemon Mihály, Nyírmártonfalva polgármestere – látható egy vasárnapi fotón, amit a Magyar Narancs olvasója készített.

„Magánterület! Illetékteleneknek belépni tilos!” – olvasható a táblán, de az olvasó szerint elvileg nem lehetne lezárni ezt a területet, hiszen a kilátó is a köz javára létesült. A terület tulajdonosa Filemon Mihály agrárvállalkozó, Nyírmártonfalva polgármestere, aki azzal vált híressé, hogy egy uniós projekt keretében olyan erdőben valósította meg az „erdőközjóléti beruházást”, ahol időközben ki kellett vágni a fákat.

Mint később kiderült, nem csak Filemon találta nagyszerű ötletnek a telepített erdőben, látványosságot eleve alig nyújtó lombkoronasétány ötletét. Hasonló bizniszbe fogott Tasó László országgyűlési képviselő és Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke is. Majd Tasó képes volt arról panaszkodni, hogy neki sokmilliós vesztesége lesz a lombkoronasétány-projekt.