Útfelújítás Debrecen és Biharkeresztes között

Uniós pénzből újítanak fel egy 7,7 kilométeres útszakaszt Debrecen és Biharkeresztes között

Helyi hírek

A Debrecen – Biharkeresztes összekötő út 7,7 km-es szakasza az előző időszak (az uniós – a szerk.) Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja (TOP) során újul meg.

A Debrecen és Hosszúpályi közötti szakasz induló fejlesztéséről április 19-én helyszíni sajtótájékoztatón számoltak be, ahol elhangzott, hogy az egymilliárd forint támogatásból megvalósuló útfejlesztés során új aszfaltréteget tesznek le, megújulnak a buszmegállók, útpadka készül, felújítják a Kondoros-ér hidat és a Kati-patak hídját, valamint kicserélik a sérült jelzőtáblákat is. A munkálatok során nem lesz teljes útlezárás, a felújítást szakaszokra bontva, félpályás útzár mellett, váltakozó irányú forgalmat biztosítva végzik.

Az eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy (az uniós – a szerk.) TOP forrásból összességében mintegy 3,8 milliárd forint értékben 28 és fél km hosszon újultak meg 4 számjegyű utak a megyében, ennek egyik eleme a most indult fejlesztés is.

Hozzátette továbbá, hogy  (az uniós – a szerk.) TOP Plusz programból több, mint 10 milliárd forint lett elkülönítve a 4 és 5 számjegyű utak megyei fejlesztésére.

Fotó: megyei önkormányzat