Papp László debreceni BMW-gyár beszéde

Újabb mérföldkőhöz érkezett a debreceni BMW-gyár építése, Papp László megható beszédet mondott a munkások előtt

Helyi hírek

Elérte legmagasabb pontját a BMW debreceni gyárának építése – jelentette be Facebook-oldalán Papp László polgármester.

Papp a debreceni BWM bokrétaavatóján emlékeztetett: nincs még egy éve, hogy lerakták a gyár alapkövét, ma pedig már fent említett eredménynek örülhetnek. A polgármester szerint az itt épülő létesítmények a jövőbeli Debrecen mozaikjának legfontosabb alkotóelemei közé tartoznak, amelyek egyszerre jelenítik meg a város és az autóipar korszakváltásának vízióját.

Emiatt is kiemelt figyelem övezi az itt folyó munkát, az Önök értékteremtő mindennapjait, hiszen egy olyan mű megalkotásában vesznek részt, amely egy új korszak első lépése lesz

– mondta a polgármester a helyszínen.

Papp László szerint a jövő itt épül Debrecenben annak a rendkívüli tudásnak, precizitásnak és kemény munkának köszönhetően, amely megjelenik az itt látható épületek tervezésében és megvalósításában.

Debrecen polgármestere úgy látja, már nem elég, hogy a legnagyobb szennyezők fogják vissza a környezetet veszélyeztető tevékenységeit. “Nekünk is tennnünk kell a mindennapokan azért, hogy egy jobb világot hagyjunk utódainkra” – fogalmazott Papp László.

A teljes beruházás 36,05 milliárd forint lesz, amihez 13,52 milliárdot adott a kormány EKD-támogatás formájában, ezért cserébe a BMW 300 új munkahely létrehozását vállalta.

258 férőhelyes kamionparkoló épül közel 6 milliárd forintból Debrecenben, a leendő BMW-gyár közelében

Több ezer vendégmunkás érkezhet Debrecenbe a BMW-hez, az ellenzék úgy tudja, konténervárost építenek nekik