17 éves lányok loptak egy debreceni bevásárlóközpontból, pártfogót kaptak cserébe

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat két fiatalkorú ellen, akik egy üzletből fizetés nélkül akartak elvinni két női felsőt.

A vádirat szerint a két 17 éves lány 2022. június 2-án a kora délutáni órákban az egyik debreceni bevásárlóközpontban tartózkodott, ott a ruházati boltokban nézelődtek. Mivel pénzük nem volt, elhatározták, hogy az egyik üzletből női felsőket lopnak.

A bevásárlóközpont egyik üzletében kiválasztottak maguknak több ruhadarabot, majd mindketten bementek az egyik próbafülkébe, ahol két női felsőről kézzel leszakították az áruvédelmi eszközt és a ruhaneműt az egyikük hátizsákjába rejtették. Ezt követően a pénztárat elhagyva fizetés nélkül akartak kimenni az üzletből, azonban a bolt biztonsági őre észlelte a vádlottak cselekményét, így megakadályozta, hogy kimenjenek az üzletből.

A fiatalkorúak ruházatának és hátizsákjának átvizsgálását követően a női felsők előkerültek, azt az üzlet mint sértett képviselője visszavette, ezáltal a vádlottak által okozott közel 7 ezer forint kár megtérült. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottak ellen társtettesként, szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján mindkét fiatalkorú vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és állapítsa meg azt, hogy a próbaidő tartama alatt a vádlottak pártfogó felügyelet alatt állnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.