Meleg étellel kopogtattak be önkormányzati képviselők a Fényes udvar tűzkárosultjaihoz

Helyi hírek

Elektromos kapcsolószekrény kapott lángra hétfő este Debrecenben, a Fényes udvar 15. szám alatti lépcsőházban, de a lakásokban nem esett közvetlen tűzkár. Az érintett épületrészben nincs áramszolgáltatás, ezért a lakók számára segítségképpen a Debreceni Karitatív Testület közreműködésével és a Cívis Szociális Étkezési Központ jóvoltából 100 adag meleg ételt – levest és főételt – vittek 2023. január 24-én.

A testület közleménye szerint Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke a mostani helyszínen elmondta, hogy információi szerint a tűz szerencsére gyorsan eloltható volt, viszont nagy füsttel járt, és jelentős riadalmat okozott a tízemeletes épületben lévő lépcsőház lakói körében.

Egyelőre bizonytalan, hogy az érintett épületrészben mikor lesz újra áramszolgáltatás. Így a lakók segítése érdekében a Debreceni Karitatív Testület a Cívis Szociális Étkezési Központ felajánlása révén addig fog naponta egyszer meleg ételt biztosítani – illetve konkrét kérés alapján más jellegű segítséget nyújtani –, amíg az áramszolgáltatás helyre nem áll.  

A lakók számára való segítségnyújtásban Hetei József és Nagy Sándor, a Fényes udvar városrész önkormányzati képviselői, valamint Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke is részt vesznek.

Fotók: Debreceni Karitatív Testület