Gázóra

Több mint 1600 köbméter földgázt lopott el egy kabai nő

Helyi hírek

A Püspökladányi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a levett gázórája helyére felszerelt mérővel lopott gázt.

A vádirat szerint az elkövető kabai lakóhelyén 2021 januárjában számlatartozás miatt véglegesen leszerelték a gázórát és a nyomásszabályozót. Ezután a vádlott egy ismeretlen személlyel levetette az utcájukban lévő lakatlan ingatlanon elhelyezett, és a gázszolgáltató tulajdonában álló gázmérő órát és nyomásszabályozót, melyeket a saját otthonában felszereltetett.

Az illegális berendezésekkel a nő a szolgáltató tudtán kívül több mint 1600 köbméter földgázt lopott, melyek értéke több mint 177.000 forint.

A gázszolgáltató sértett kára nem térült meg, a sértett a Püspökladányi Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során kérte kárának megtérítését.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben közérdekűmunka-büntetést szabjon ki, és kötelezze a sértettnek okozott kár megtérítésére.