Napelemparkot adtak át a debreceni repülőtér mellett

Újabb napelemparkokat hoznának létre Debrecenben

Helyi hírek

Az önkormányzat újabb területeket érintően kíván dönteni napelemparkok megvalósításáról – derült ki csütörtökön a Kölcsey Központban tartott közgyűlésen.

Debrecen első nagy kapacitású napelemparkjának kivitelezését hamarosan befejezik a Debrecen Déli Gazdasági Övezet szomszédságában, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér területén.

Megvizsgálva Debrecen területét, a költséghatékonyság szempontjait figyelembe véve az önkormányzat újabb területeket érintően kíván dönteni napelemparkok megvalósításáról.

A beruházások helyszíneiként javasolt a Vértesi út menti 0453 hrsz.-ú ingatlan és a 0459/1 hrsz.-ú ingatlan déli területrésze, ahol egy 13 MW összteljesítményű, valamint a Hosszúpályi út menti 0526/24 hrsz.-ú ingatlan, ahol egy 19 MW összteljesítményű napelempark megvalósítása a cél.

Új szennyvíztisztító telepet is terveznek Debrecenben

Mindezek mellett a Vértesi út környezetében a 0459/1 hrsz.-ú ingatlan – napelempark létesítésével nem érintett – északi területrészén a szennyvíztisztító telep későbbi ütemezett fejlesztésének előkészítése is indokolt.

A közgyűlés kiemelt fejlesztési területté nyilvánítja a 4818 számú országos mellékút – a 47. számú főút – és a Kondoros csatorna által határolt, valamint a 100-as vasútvonal – a Vértesi út – a Sárga dűlő – és a 4805 számú országos mellékút által határolt területrészeket.

A részletes szabályozásról a közgyűlési leiratban olvashatnak bővebben.

EU-s segítséggel megvalósult napelemparkot adtak át Debrecenben