Fiatalkorú vert kiskorút Hajdú-Biharban, mert hozzáért a válla

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki egy véletlen miatt rátámadt a kiskorúra.

A vád szerint a vádlott és néhány iskolatársa 2022. június 7-én 8 óra 45 perckor tanári engedéllyel tartózkodott az iskola közelében az utcán, egy pékségbe mentek.

A vádlott egy kissé lemaradva haladt a járdán, amikor észlelte a vele szemben érkező kiskorút, aki a keskeny járda miatt lehúzódott a sáros, füves területre, hogy elférjenek egymás mellett, ennek ellenére a sértett bal válla hozzáért a vádlott bal vállához, aki ezt nem hagyta szó nélkül. A fiatalkorú és a sértett között szóváltás alakult ki, majd a feldühödött vádlott egyszer tenyérrel megütötte a sértett jobb arcfelét. Ezután dulakodni kezdtek egymással, a vádlott újra megütötte a sértettet, aki ennek következtében a sáros, füves részen hanyatt esett. Ekkor a vádlott letérdelt mellé, az egyik kezével a kiskorút lenyomva tartotta, másik kezével pedig kétszer megütötte a fején.

A vádlott cselekményét a járókelők észlelték és felhívták iskolatársait, hogy válasszák szét a dulakodó fiatalokat.

A sértettnek a bántalmazás következtében a hátán és az arcán nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel a sérült testtájékokra, illetve a bántalmazás módjára, intenzitására, a vádlott szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül a fiatalkorú vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és állapítsa meg azt, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.