Pappné Gyulai Katalin kitüntetés megyei önkormányzat

Kitüntette a megyei önkormányzat a 2,5 millió forintos rekordjutalmat kiérdemlő debreceni tankerületi vezetőt

Helyi hírek

EU-s pénzből épített látogatóközpontot adtak át Nádudvaron, számolt be róla a megyei önkormányzat. A „Magyar Szürkék Útja – kulturális tematikus útvonal Hajdú-Bihar megyében” elnevezésű projekt egyik elemeként jött létre.

Az átadó után az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtárban Maczik Erika polgármester, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, valamint Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár beszéde után, ünnepi műsor keretében, átadták a megyei önkormányzat kitüntető díjait. 

A díjazottak között volt Pappné Gyulai Katalin, a debreceni tankerület nemrég visszavonult igazgatója is, akit a közgyűlés Bocskai István-díjjal tüntetett ki. Néhány napja derült ki, hogy a zsíros jutalmat bezsebelő tankerületi vezetők közül éppen Pappné kapta a legnagyobb összegűt, egészen pontosan 2,5 millió forintot tehetett zsebre.

Pappné Gyulai Katalin pályáját a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben kezdte általános iskolai tanítóként, majd itt munkaközösség-vezetőként,intézményvezető-helyettesként,intézményvezetőként irányította, koordinálta az iskolai munkát. 2012. november 15-től kormánytisztviselőként nagy szakmai tudással, hozzáértéssel vezette a Debreceni Tankerületi Központot, illetve annak jogelődjét. Rendkívüli munkabírással, nagyfokú precizitással, kiváló együttműködési és koordináló képességgel rendelkezik. Kreatív, innovatív, szakmai téren magával szemben komoly elvárásokat támasztó személyiség, melyből az erős motiváltsága tükröződik. 

A kezdetektől fontos volt számára a tanulás, önképzés, önfejlesztés. A közoktatást, köznevelést érintő változásokat mindig is figyelemmel kísérte, képezte magát a minél hatékonyabb munka érdekében. A megszerzett tudást mindig a gyerekek érdekében folytatott fejlesztés szolgálatába állította.

Vezetői tapasztalatára épített javaslataival tevékenyen részt vett a köznevelést érintő változások jogi környezetének kialakításában, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megalakítására létrehozott munkacsoportban.

Pappné Gyulai Katalinnak elvitathatatlan érdemei vannak a több mint tíz éves városi szintű tehetséggondozó program kidolgozásában, működtetésében, melynek kapcsán a szakma „debreceni példáról” beszél. Mindemellett a jelölt elképzelésének eredményeként indult el és működik Debrecenben, az országban egyedülálló módon, a vak és gyengénlátó tanulók számára a gimnáziumi nevelés-oktatás, valamint a tankerület fenntartásába tartozó öt intézményben az inkluzív nevelés. Sokéves vezetői tapasztalatával, kormánytisztviselőként végzett tevékenységével hozzájárult a köznevelés rendszerében lévők munkájának eredményességéhez

méltatta a tankerületi vezető munkásságát a megyei önkormányzat.

Fotó: megyei önkormányzat