Óriáskerék

Nagyobb lesz a karácsonyi óriáskerék, de a Dóm téren állítják fel

Helyi hírek Party Zone

Immár biztos: november 25-én indul a Szegedi Karácsonyi Hetek és egészen december 24-ig tart. – Az óriáskerék rajongóknak rögtön egy jó hír: idén magasabbról és zárt kabinból lehet majd gyönyörködni a belvárosi panorámában, mégpedig a Dóm téren! – írja a rendezvény közösségi oldala.

Az adventi készülődés november 25-én kezdődik, a programok, a látványosságok és a gasztronómiai élmények egészen december 24-éig várják az érdeklődőket három belvárosi helyszínen – mondta a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója az önkormányzati portálnak, a szeged.hu oldalnak.

Az idei adventi ünnepségsorozat központi helyszíne a Dóm tér lesz, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok más finomsággal várják a kilátogatókat.

– Újdonság, hogy idén a Dómmal szemben állítják fel a közel 50 méter magas óriáskereket, amiből csodálatos panoráma nyílik majd az ünnepi fényekben pompázó belvárosra. A látogatóktól érkező kéréseket is szem előtt tartva idén egy nagyobb óriáskerék érkezik Szegedre, ami már szélvédett, zárt kabinokkal rendelkezik. Az építés előkészületei a héten már el is kezdődnek a Dóm téren, és a tervek szerint már november elején felülhetnek az érdeklődők az óriáskerékre, ami egészen január 8-áig forog – nyilatkozta Rácz Attila.

A tér közepén idén is felépül a közkedvelt szalmalabirintus is. Látványban sem lesz hiány, péntekenként izgalmas tűzzsonglőr-show varázsol majd egyedi hangulatot a Dóm térre, vasárnaponként gyertyagyújtás lesz az óriás adventi koszorúnál.

– A Klauzál téren, a Város karácsonyfája mellett, valamint a Dugonics téri világító szarvassal szemben ismét kaphatók lesznek forró italok, sült gesztenye és többféle kürtőskalács is – értesült a szeged.hu.

Nyitókép: Szegedi Városkép és Piac Kft.