Drogok

Csengetni vagy kiabálni kellett, és már hozta is a drogot a hajdúhadházi asszony

Helyi hírek

A Debreceni Járásbíróság 2022. szeptember 29-én, előkészítő ülésen hirdetett határozatot annak a vádlottnak az ügyében, aki új pszichoaktív anyagot árult Hajdúhadházon. A nő elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, melyet a bíróság elfogadott, a tárgyaláshoz való jogáról pedig lemondott.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében, ezért őt a mértékes ügyészi indítvánnyal egyezően 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását – a törvényi maximumhoz közelítve – 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 novemberétől kezdődően ismeretlen személytől új pszichoaktív anyagnak minősülő növényi törmeléket szerzett be, amit otthonában acetonban feloldott és a dohányra ráöntve megszárított. A nő konyhában elkészített drogot kiporciózta, majd azt Hajdúhadház területén a fogyasztóknak értékesítette. A vevők alkalomszerűen jelentek meg a vádlott házánál, ahol becsengettek vagy bekiabáltak, ezt követően az asszony már hozta is ki az új pszichoaktív anyagot tartalmazó pakkokat. Az egyik fogyasztó 2020 novemberétől kezdődően 2021 áprilisáig legalább 300 alkalommal vásárolt a nőtől, míg egy másik vevő legalább 500 alkalommal vásárolt a vádlottól drogot. A városban zajló üzletnek végül a rendőrök vetettek véget, akik a tudomásukra jutott információk alapján 2021. április 20-án kutatást tartottak az asszonynál, amely során lefoglaltak több gramm új pszichoaktív anyagot.

Álmából felriadt idős asszony füléből tépte ki a fülbevalót – ítélkezett a bíróság

Dr. Burai Judit bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy az asszony büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését elismerte és megbánó magatartást tanúsított.

A Debreceni Járásbíróság ítélete jogerős, azt mind az ügyészség, mind a vádlott és a védője tudomásul vette.