Előre fizetett a gipszkartonosnak, a debreceni ügyészségig jutott a vita

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a kivitelezői munkálatokra átvett pénz egy részét a saját szükségleteire fordította.

A vádlott egyéni vállalkozóként építőipari generálkivitelezéssel foglalkozik. 2021 júliusában megállapodást kötött a sértettel gipszkarton-szerelési munkálatok elvégzésére, amelynek érdekében a sértett a vádlott által megadott bankszámlára előre átutalta a teljes ellenértéket, 400. 000 forintot.

2021. július 13-án a vádlott 290.000 forintot felvett a számláról, míg a további 110.000 forintot ezt követően saját kiadásaira, szükségleteire költötte.

A vádlott a pénz felvételét, illetve elköltését követően nem jelentkezett a sértettnél, a munkát nem végezte el és az átutalt összeget a későbbiekben sem fizette vissza a sértett részére. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és a sértett által a nyomozás során előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.